Nyheter

Stadig færre skifter dekk på bilen selv

2015-11-10

Vinteren står for døren og det er snart tid for å skifte fra sommer- til vinterdekk på bilene våre. Det har tradisjonelt vært en mannegreie å gjøre dette hjemme i sin egen garasje, men nå viser en undersøkelse YouGov har gjort for Biltema at flere velger å sette bort jobben til profesjonelle servicebedrifter. Undersøkelsen viser at 46 prosent av de som har bil gjør jobben selv. 36 prosent av bileierne setter bort jobben. De resterende som ikke skifter selv får hjelp av samboer, familie eller venner. Kvinnene er fortsatt godt representert blant de som får hjelp. 36 prosent mot bare 3 prosent av mennene.

Dekkhotell
Særlig har dekkhotellene blitt mer populære. Man setter bort dekkene sine til lagring over vinteren og i samme slengen skor man bilene der til en ny sesong. Det er er praktisk med dekkhotell for de som ikke har veldig stor lagringsplass for dekk hjemme.

Flest i Oslo og Akershus
Oslo og Akershus skiller seg ut i undersøkelsen. Der er det ekstra mange som setter bort jobben. Nærmere halvparten av innbyggerne i disse fylkene gjør dette.

Samtidig er det også viktig å påpeke at det av og til kan være lurt å foreta skifting av dekk selv. Det er greit å ha trening i det med tanke på eventuelle punkteringer og slikt. Brått står man der med reservedekket og jekken. Det er også en gylden mulighet til å sjekke hvordan det står til med bremseskiver og bremseklosser.

Skift dekk selv
NAF anbefaler folk å ta dekkskiftet selv, nettopp fordi man da har mulighet til å kontrollere at utstyret (jekken) virker, at det er luft i reservehjulet og samtidig fylle på med alt det man trenger til vintersesongen. Husk nye vindusviskere, smøre opp låser og dørlister med silikon og låsolje og isskrape. Det er også tid for å peile olje, fylle på med frostvæske og sjekke at batteriet er i orden før den ordentlige kulda setter inn.

Lånesøknad


5000 kr 500000 kr

1 år 15 år

Vil du refinansiere annen gjeld?
+ Legg til fler

Lånesøknad: 65 000 kr Løpetid: 5 år

Sum pr Mnd: 1 568 kr Rente: 11%* * Gjennomsnittsrente: 11%. Renten settes individuelt for hver låntaker

Personlig informasjon

?
?
?
?
?
?

Har du en medsøker?
?
?
?
?
?
?

Nåværende gjeld

(som ikke skal refinansieres)

+ Legg til fler

?